5 Temmuz 2008 Cumartesi

EKŞİLİ TARAKLIK TAVASI G.ANTEP


MALZEME;1 kg. açılmış pirzola et100 gr. kuru soğan150 gr. rendelenmiş domates250 gr. domates50 gr. yeşilbiber-domates salçası-margarin250 gr. ayva,yarım çay bardağı nar pekmeziYarım çay bardağı limon suyu10gr. tuz,pulbiber2 gr. yedi türlü baharat,karabiber4 bardak su
TARİFİ:Bir tencereye margarin yağı ve et konur.Et biraz kavrulduktan sonrahalka olarak doğranmış soğan eklenir,soğan pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır.Karışıma 4 bardak su ve tuz ilave edilir,kefi alınıp kapak kapatılır,ateş biraz kısılır.Bir kaseye nar pekmezi,limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır.Bu karışım etin üzerine dökülür.Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir.Domates ve biberleride doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika daha pişirilir.Servis yapılır.

Hiç yorum yok: