15 Ekim 2008 Çarşamba

BLUETOOTH



Kabloları Geride Bırakın
Bluetooth teknolojisi cihazlar arasında kablosuz iletişim teknolojisidir. Düşük maliyetli, kısa menzilli radyo bağlantısına dayanır.
Bluetooth size neden uygundur
Her dekoratör kabloların ve tellerin çirkin görünümlü ve kafa karıştırıcı olduğunu bilir. Bluetooth bağlantıları, yaklaşık 30 fit (10 metre) menzilinde cihazlar arasında kablosuz iletişime imkan verir. Kızılötesinin aksine, cihazları birbirine doğru tutmanız hatta cihazları aynı odada bulundurmanız gerekmez. Bluetooth, bağlı cihazlar arasında otomatik olarak bağlantı başlatabilir, bu yüzden sizi düşünme zahmetinden kurtarır. Ne kadar veri aktarırsanız aktarın Bluetooth bağlantısı için bir şey ödemeniz gerekmez.Ne yapabileceğinize dair örneklere bakınız
Nasıl çalışır
İki cihaz bilgi paylaşırken, düşünülmesi gereken birkaç şey vardır: ilk olarak, fiziksel olarak nasıl bağlanacaklardır – kaç kabloyla bağlanacaklardır? Ya da hiç kablo gerekmez mi? - ve sonra, her iki cihaz için anlamlı komutlar (protokol) nelerdir? Bluetooth, bu sorunları ucuz yoldan çözen ve çok az pil gücü kullanan bir sanayi standardıdır.

Hiç yorum yok: