15 Ekim 2008 Çarşamba

NFC


Dokunun ve yola çıkın.
Kredi kartlarınızın, müşteri kartlarınızın ve seyahat kartınızın hepsinin tek bir yerde olduğunu hayal edin: cep telefonunuzun içinde. Yakın saha iletişim (NFC) teknolojisiyle, cep telefonunuz, alışverişi ve seyahati kolaylaştıran çok amaçlı bir akıllı kart haline gelmiştir.
Cep telefonunuzla yanınızda taşıyabileceğiniz hizmet kısayol etiketlerini tuşlayarak en sevdiğiniz web sitelerine erişim sağlayabilir, yolculuk saatlerini öğrenebilir, telefon görüşmesi yapabilir, metin mesajları gönderebilir ve arkadaşlarınızla bilgi paylaşabilirsiniz.
NFC ile ne yapabilirsiniz
Cep telefonunuzu NFC kredi kartı okuyucularına dokundurup hızlı, uygun ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz
NFC teknolojisi cep telefonunuzu bir yolculuk bileti gibi kullanmanızı sağlar – dokunun ve yola çıkın.
Cep telefonunuzu, örneğin, hizmet sağlayıcınızda mevcut olan hizmet kısayol etiketlerine dokundurup en sevdiğiniz web sitelerini ziyaret edin, telefon görüşmesi yapın ya da metin mesajı gönderin telefon görüşmesi yapın ya da metin mesajı gönderin
Cep telefonunuzu servis kısayollarında bulunan posterlere dokundurarak haber, hava durumu ve yolculuk saatleri gibi mobil servislerini keşfedin
Yalnızca NFC cep telefonlarınıza dokunarak dostlarınız ve iş arkadaşlarınızla bilgi ve not paylaşın
Nasıl çalışır
NFC, tipik olarak birkaç santimetre olan kısa bir çalışma kapsamına sahiptir ve radyo frekansı ile tanımlama (RFID) teknolojisi ve temassız akıllı kart altyapısıyla birlikte çalışır.
Using NFC, your phone can read small amounts of data froNFC’ yi kullanırken, telefonunuz diğer cihazlarla iletişim kurabildiği gibi RFID servisi kısayol etiketlerinden küçük miktarlarda veriyi de okuyabilir. Bu yüzden, telefonunuzu bir RFID etiketine dokundurduğunuzda, etiketin içinde olan servis kısayolu başlatılır.
RFID etiketlerini cüzdanınızda ya da cebinizde saklayabilir ya da posterlerin içine yerleştirebilirsiniz. Ayrıca NFC telefonunuzu kullanıp boş bir RFID etiketine veri koyarak kendi kişiselleştirilmiş hizmet kısayollarınızı oluşturabilirsiniz. NFC, kişiselleştirilmiş hizmet kısayollarınızı diğer NFC özelliğine sahip cihazlarla paylaşmanızı sağlar.
Dahası, telefonunuzu bir NFC kredi kart okuyucusuna ya da bilet girişine dokundurarak işlem yapabilirsiniz. Kredi kartı, müşteri kartı ya da yolculuk bileti gibi ödeme bilgileriniz telefonunuzun içindeki entegre akıllı kartta güvenli bir biçimde saklanır.

Hiç yorum yok: